Sustenpass-Adelboden

After the the stage today from 20 km + 140 km.

Zonet nog de Ibergeregg gereden en na het ontbijt vertrokken met de wagen naar de Sustenpass 2224m, zelf met de wagen is dit een adembenemende col, steeds bergop en dat 17 kilometers lang.

Boven gekomen omstreeks 12u30′ en genoten van de warme zonnestralen en dan liever dan met de wagen de rest van het traject met de fiets afleggen, is dit niet heerlijk voor de tweede keer vandaag starten met een afdaling en deze is heel wat langer, 27 km dalen!

 de afdaling.

Na zowat een half uur aangekomen in Innertkirchen en beslist de drukke baan te mijden en via de Grosse Scheidegg te fietsen. Een klim die ik twee jaar geleden heb gereden met Hans, Kees en een derde compaan. Ik weet nog goed dat dit zeer lastig was, trouwens dit jaar zat deze klim in de Ronde van Zwitserland met Peter Sagan als overwinnaar.

Het is zeer warm en er is enkel aan het begin schaduw te vinden, zowat halfweg begint het afzien, de lengte de zon en de stijlte doen hun werk…

On the 16km Grosse Scheidegg climb, whose summit was situated 11km from the finish, Cunego rode alone across a two minute gap from the yellow jersey group of Mauricio Soler (Movistar) to the remnants of a large breakaway which had formed early in the stage.  Cunego caught and dropped the leaders just shy of the summit, but Sagan managed to regain contact on the technical descent to the finish and outsprinted the Italian for the stage win. 

 het profiel van de klim, het tweede deel is verschroeiend in de hitte, boven even moeten bekomen…

De afdaling is vrij gevaarlijk, smal, wandelaars, koeien mogelijk en bussen rijden hier op een veel te smalle weg naar boven en ze krijgen nog voorang op fietsers. Ander verkeer is hier gelukkig niet toegestaan. Van Grindelwald naar Interlaken is drukker en dan naar Spiez nog drukker. De afslag naar Frutigen (in het verleden ook al een aankomstplaats in de Ronde v. Zwitserland) genomen via een kleinere weg. Ik geraak nog moeilijk vooruit omdat ik onvoldoende heb gegeten. De afslag naar Adelboden in Frutigen is een verademing, bij een waterresevoir in het dorp neem ik een verfrissing en wat water mee, dit lijkt me mijn redding, nu nog enkel deze mindere klim van 15 km en ik ben er om 19 uur!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s