Luzern-Glaubenbergpass

Boven op de Glaubenbergbergpass.

Mooi weer vrijdag 12-08, heerlijk warm 25°C, 10u s’morgens vertrokken met als doel de Glaubenbergpass 1540m. Voor de verandering eens niet richting Horw vertrokken maar Littau 481m (Luzern 436m), een mooie weg maar iets te druk om ontspannend langs te rijden. Vorig jaar in minder weer ook beklommen maar dan een iets anders parcours gereden. Nu tot in Wolhusen en dan naar Entlebuch 716m, waar plots de weg wel heel snel aan het stijgen gaat, geen paniek ik heb tijd zat en voldoende drank.  In amper vier km gaat de weg 323m klimmen, na Finsterwald waar het schitterend fietsen is gaat het gelukkig iets bergaf .  

De laatste 6 km zijn dan weer best pittig maar dankzij het natuurschoon en het optimale wegdek de moeite waard. Boven staat er een restaurant van waaruit wandelingen vertrekken, maar net als vorig jaar is het hier zeer desolaat.

Vanwaar ik kom, net over de top en naar waar ik ga, een heel snelle afdaling.

Een hoogteverschil van 980m (Wolhusen) klim en afdaling van 14km 1059m.

2 gedachtes over “Luzern-Glaubenbergpass

  1. Reblogged this on Geerts, Cycling Tips & Pictures and commented:

    De negende etappe in de Tour de Suisse deed me denken aan vorig jaar. Tijdens de fietsvakantie in en rond Luzern fietste ik eveneens het mooiste deel van deze rit. Luzern-Glaubenbergpass, was best pittig maar werd gereden in optimale omstandigheden: rustig, prachtig weer en relax.
    http://www.tourdesuisse.ch/en/tour_de_suisse_2012/map_of_the_tour/9th_stage/
    Luzern en omstreken is een absolute aanrader voor het niet al te zware werk in Zwitserland, rond het meer kan het leuk rijden zijn en de beklimmingen zijn toch minder land en zwaar dan iets meer naar het Zuiden (Grimselpas, Albulapas – Alpe Gesero – Berninapas – Flüelapas – Col de la Forclaz – Furkapas – Glaspas – Gotthardpas – Grote Sint-Bernhardpas – Julierpas – Lukmanierpas – Malojapas – Nufenenpas – San Bernardinopas – Sanetschpas – Simplonpas – Splügenpas – Umbrailpas).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s