Verslag van het WK bij de mannen

Het WK draaide al snel uit op een ontgoocheling voor Albert. Hij reed in de tweede ronde lek en moest dus van fiets wisselen. Hij verloor snel tientallen seconden, zijn winstkansen waren meteen verdwenen.

De andere favorieten waren er vooraan wel bij, met Zdenek Stybar die in de eerste ronde het tempo bepaalde. Na drie ronden namen drie renners een kleine voorsprong: Nys, Stybar en Walsleben.

Wellens, Vantornout en Fontana konden hun wagonnetje aanhaken, de rest leek de wereldtitel te mogen vergeten. Van de zes vooraan maakte Nys een prima indruk. Hij sprong gezwind over de balkjes en reed met een soepele tred.

Maar ook Stybar hield het tempo hoog en iets voor halfweg koers plaatste Stybar een demarrage. Nys ging goed mee, voor de anderen was het buigen of barsten. Bart Wellens zag zijn kans op het podium in het water vallen, toen hij net als Albert lek reed.

Stybar schudt Nys van zich af

Nys en Stybar werkten goed samen, maar op 4 ronden van het einde wou Stybar van Nys af. De Tsjech stak zijn hoofd tussen zijn armen en keek niet om, Nys zag even alle kleuren van de regenboog. De voorsprong ging van 5 seconden snel naar 10 seconden.

PhotoNews

Vanaf dan ging het razend hard met Stybar. In één ronde bouwde de Tsjech zijn voorsprong op zijn eerste achtervolger uit tot 20 seconden. Nys reed ook nog eens lek, maar gelukkig voor hem gebeurde dat net aan de materiaalpost.

Nys bleef moedig strijden, maar tegen de ontketende Stybar was geen kruid opgewassen, het verschil tussen Stybar en Nys schommelde de hele tijd tegen de 20 seconden.

Achter Nys streden Pauwels, Vantornout, de Duitser Walsleben en de Italiaan Fontana voor het brons. Ze kregen zelfs nog het gezelschap van Mourey, die zijn start had gemist, maar aan een sterke remonte bezig was.

Intussen begon Stybar aan de laatste ronde, een ware triomftocht voor de titelverdediger. Op de atletiekpiste begon hij te vieren, het applaus van de vele toeschouwers was verdiend. 17 seconden later werd Nys tweede, Pauwels was in de slotfase nog weggereden van zijn kompanen en pakte het brons.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s